1-) Bir çalışanın üst düzey yönetici olarak kabul edilebilmesi işyeri organizasyon şemasında daha yukarıda, talimat, genelge, işyerinde emir veren yönetici yoksa üst düzeydir.
2-) Ancak bu durum da tek başına yeterli olmayıp aldığı ücret düzeyinin de üst düzey yönetici sıfat ve vasfına uygun seviyede olması gerekmektedir.
3-) Tüm bu şartları sağlıyorsa, işyerinde kendisine emir ve talimat veren bir başka İşyeri çalışanı yoksa, çalışma süresini kendisi belirliyorsa ve aldığı ücret ile de bu durum destekleniyor ise fazla çalışma ücretine hak kazanılamaz.
4-) Bir çok İK müdürü işveren vekili konumunda olup hatta işe alım ve işten çıkartma yetkilerine de haizdir. Bu husus da üst düzey yönetici olmanın kuvvetli göstergelerinden biridir.
5-) Davacı davalıya ait mağaza işyerinde müdür olarak işveren limited şirkete ve şirket yöneticilerine bağlı şekilde çalışmıştır. Dosya içeriğine göre davacı diğer çalışanlarla birlikte ve belirli bir mesai saati içerisinde çalışmıştır. Bu durumda mesaisini kendisinin belirlediği söylenemez, üst düzey yönetici konumunda olmadığından fazla çalışma alacağı mevcuttur.
(Yargıtay 9. HD, 2017/17246 E, 2020/12280 Κ, 19.10.2020 Τ.)
Aklınıza takılan tüm soruları sorabilirsiniz. Yorum yapmaktan çekinmeyin.